
Dr. Mıan N. Rıaz
Texas A&M Üniversitesi
Dr. Mian Nadeem Riaz, Gıda Çeşitliliği, Beslenme ve Gıda Bilimi Bölümü’nde Profesör ve Teksas A&M Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi programında süreç mühendisliği Ar-Ge Merkezi (Resmi Gıda Protein Ar-Ge Merkezi) Direktörlük görevini yürütmektedir. 26 yıl önce Doktora eğitimini tamamladıktan sonra Teksas A&M Üniversitesi’nde göreve başlamıştır. Dr. Riaz Gıda Bilimi alanında altı kitap yayınladı ve kitaplardan ikisi Helal Gıda Üretimi alanındadır. “Helal Gıda Üretimi” başlıklı ilk kitabı, Gıda Bilimi ve Beslenme Üniversitelerinin çoğunda kullanılmaktadır. Bu kitap Çince, Farsça ve Korece dillerine çevrildi. “Helal Gıda Üretimi El Kitabı” başlıklı ikinci kitabı 2019 yılında yayınlandı. Helal gıda ile ilgili konularda farklı kitapların çeşitli bölümlerinde 22 bölüm yayınladı.
Halen Texas A&M Üniversitesi’nde Gıda Bilimi ve Beslenme branşlarında “Dini ve Etnik Yemek” üzerine bir ders vermektedir. Araştırmalarında, farklı teknolojiler kullanarak gıdaları işlemeye odaklanmıştır. 55 farklı ülkede 300’den fazla konuşma yapan Dr. Riaz; helal gıda işleme, yurtiçi ve uluslararası Helal pazarı, farklı gıda endüstrileri için Helal sertifikasyon süreci, helal malzemeler, yeni helal eğilimleri, çeşitli gıdalarda helel logosu gibi konularla ilgili ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makaleleleri bulunmaktadır.